trimsalon happydog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen in onze trimsalon. Het kan natuurlijk zijn dat u nog een andere vraag heeft. Schroom dan niet en stel deze vraag door het contactformulier in te vullen en deze door te sturen naar ons. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Vanaf wanneer kan en mag ik met mijn pup naar de trimsalon komen?

Zo jong mogelijk, want "jong geleerd is oud gedaan". Er is eigenlijk maar één verplichting namelijk uw pup moet wel ingeënt zijn.
Indien u voor de eerste keer met uw pup komt is het verstandig om samen met uw pup op ons puppy-uurtje te komen. Hier leren we de pup spelenderwijs wennen aan de salon. Het is namelijk best eng om voor de eerste keer op zo'n grote tafel te staan of in een bad gezet te worden. En dan heb je ook nog allemaal die enge geluiden..... Heel veel ervaringen dus waar je als jonge hond echt even aan moet wennen, maar eenmaal gewend zal de trimsalon gezien worden als een heel leuke plek om te komen en is een behandeling net zo fijn als dat wij naar de kapper gaan. Tevens is het fijn voor u om een goed idee te krijgen wat er allemaal in de trimsalon gebeurt.

Mijn hond is een kortharige hond. Dan hoef ik toch niet naar een trimsalon?

Natuurlijk moet u niet naar een trimsalon, maar bent u wel altijd welkom. Juist kortharige honden kunnen nogal verharen. Hiervoor hebben wij verschillende behandelingen. Maak gerust eens een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor een gewone wasbeurt bent u bij ons van harte welkom.

Mag ik bij de trimbeurt aanwezig zijn?

In principe mag u nooit bij de trimbeurt aanwezig zijn of er moet echt een dringende reden zijn om dit wel te doen.
Het probleem van uw aanwezigheid als baasje is namelijk dat de hond hierdoor heel erg afgeleid is en snel naar z'n baasje trekt. Dit bemoeilijkt de trimbeurt zeer waardoor deze onnodig lang gaat duren. Tevens komt dit het eindresultaat niet ten goede en kan op sommige momenten zelfs gevaarlijk zijn voor uw hond. Denk er maar eens aan wat er kan gebeuren als we met een scherpe schaar bezig zijn en uw hond maakt plotseling een onverwachte beweging omdat hij u ziet.

Mijn hond is loops. Wat nu?

Op zich is het geen probleem als uw hond loops is. Wij moeten dit natuurlijk wel weten in verband met andere honden die in onze trimsalon komen. Het kan zijn dat we de afspraak dan moeten verzetten maar dat is normaal gesproken geen probleem voor ons. Heeft uw hond een normale cyclus dan willen wij dit ook graag weten zodat wij hiermee rekening kunnen houden met plannen.

Is het slim om mijn hond thuis vast te wassen voor de trimbeurt?

Dit is niet verstandig. De trimbeurten van "Happy Dog" zijn inclusief wassen met een professionele shampoo van "Double K" en waar nodig krijgt de hond ook nog een behandeling met een professionele conditioner van "Double K". Het wassen gebeurt normaal gesproken na de voorbehandeling. Is de hond al gewassen dan is de voorbehandeling moeilijker uit te voeren. Een hond die geplukt of gestript moet worden laat zich niet fijn bewerken als de hond al gewassen is.

Mijn hond heeft vlooien gekregen net voor de behandeling. Wat nu?

Op de eerste plaats is dit natuurlijk vervelend voor de hond en voor u maar dit is geen probleem voor ons. U bent bij ons dan meteen aan het juiste adres. U moet het ons dan wel zo snel mogelijk melden (het liefst telefonisch voordat u komt) zodat we meteen bij binnenkomst de hond kunnen behandelen. Hiermee voorkomen we dat de vlooien of eitjes zich in de trimsalon verspreiden (met alle gevolgen van dien). Hieraan zijn natuurlijk wel extra kosten verbonden.
Heeft u het ons niet verteld en komen we er tijdens de trimbeurt achter dan zullen wij hiervan meteen melding bij u maken en natuurlijk in overleg met u de hond zo snel mogelijk behandelen. Dit heeft wel tot gevolg dat er een redelijke kans van verspreiding is in de salon waardoor we extra zullen moeten reinigen in verband met de hygiëne. Ook hiervoor zullen we een meerprijs moeten berekenen.
Dus: "Voorkomen is beter dan genezen". Behandel uw hond dus op tijd met het juiste product om problemen te voorkomen. Voor een goed advies of behandeling kunt u natuurlijk ook altijd bij ons terecht.
 

Mijn hond heeft teken. Wat nu?

Op zich is dit goed zelf op te lossen door middel van een goede tekentang. Wij adviseren hierin graag en natuurlijk kunt u de juiste tekentang bij ons kopen. Vindt u het eng om zelf de teek te verwijderen schroom dan niet maar kom gewoon even bij ons aan. Bent u klant van trimsalon "Happy Dog" dan doen wij dit natuurlijk graag even gratis voor u.
Voor teken geldt ook: "Voorkomen is beter dan genezen". Behandel u hond dan ook op tijd met het juiste product om problemen te voorkomen. Voor een goed advies of behandeling kunt u altijd bij ons terecht.

Mijn hond is erg bang en/of wilt nog wel eens happen. Wat nu?

U bent bij ons aan het juiste adres. Trimsalon "Happy Dog" is een professionele trimsalon waarbij het belang en welzijn van uw hond voorop staat. Door onze opleiding en ervaring met honden kunnen wij normaal gesproken de honden altijd kalmeren door op de juiste manier de hond te benaderen. Dit kan wat tijd kosten maar dat hebben we er grag voor over. Wij verzoeken u dan ook dit meteen te melden zodat we samen kunnen kijken naar de reactie van de hond en hoe dit aan te pakken. Vaak wordt de hond rustig tijdens het trimmen omdat hij in de gaten krijgt dat bang zijn en/of happen geen invloed heeft op de behandeling. Hij zal zich dan gewoon overgeven. Mocht het toch echt een probleem zijn dan kunnen we samen een traject starten om de hond van deze angst af te helpen. Mocht het ons ondanks onze inspanning niet lukken dan zullen we u verwijzen naar een specialist.

Ik krijg mijn hond niet fatsoenlijk geborsteld. Wat nu?

Dit is niets om u voor te schamen. Het borstelen van een hond vergt gewoon heel veel training en kennis. Indien u het niet goed doet zal de hond er onnodig last van hebben en tegen gaan werken. Wij bieden dan ook speciaal voor u een "borstelcursus" aan. Tevens is het juiste gereedschap van groot belang. Ook hierin kunnen wij u zeer goed adviseren.

Mijn hond heeft oorontsteking. Doen jullie hier iets aan?

Trimsalon "Happy Dog" is een professionele trimsalon maar geen dierenartspraktijk. Voor oorontstekingen moet u echt bij uw dierenarts zijn. Mocht u nog geen dierenarts hebben dan kunnen wij u wel in contact brengen met een dierenarts waarmee wij samenwerken. Wij controleren de oren van uw hond wel altijd tijdens het trimmen. Zeker bij rassen waarvan bekend is dat zij grotere kans hebben op oorproblemen. Bij de trimbehandeling zijn altijd de oren inbegrepen. Waar noodzakelijk zullen we de haren uit de gehoorgang verwijderen met speciale poeder die infectie voorkomt. Soms is het noodzakelijk dat we ook de haren aan de binnenkant en onderkant van het oor kort knippen waardoor de gehoorgang beter kan ademen.

Mijn hond heeft huidproblemen. Kan hij toch naar de trimsalon?

Vaak komen de huidproblemen van een hond voort uit een slecht onderhouden vacht, door beestjes zoals vlooien of parasieten, of is het een allergische reactie op bijvoorbeeld het voer. Indien uw hond huidproblemen heeft kunt u altijd even bij ons aankomen zodat wij kunnen kijken wat het probleem is. Het kan zijn dat wij dit buiten doen om besmetting in onze salon te voorkomen. Hopelijk heeft u hiervoor begrip. 
Heeft het huidprobleem met de vacht te maken dan kunnen wij dit vaak oplossen voor u. Mocht het een andere oorzaak hebben dan adviseren wij u om naar de dierenarts te gaan. Aansluitend kunnen we in overleg met de dierenarts en u besluiten om uw hond wel of niet te trimmen of welke stappen we gaan doorlopen.

Mijn hond schudt regelmatig met zijn kop als hij terugkomt van een trimbeurt. Wat is dat?

Dit is een vrij normaal verschijnsel. Vaak heeft de hond toch een beetje geïrriteerde oren door het verwijderen van de haren uit de gehoorgang. Mocht dit probleem niet na een dag weg zijn, neem dan even contact met ons op zodat we even kunnen kijken of er iets anders aan de hand is. 

Mijn hond is ergerens allergisch voor. Wat voor gevlogen heeft dit tijdens het trimmen?

Het is van groot belang dat wij dit weten. Wij belonen de hond nog wel eens met een snoepje of koekje. Is uw hond allergisch dan zou dit grote gevolgen kunnen hebben en dat willen wij natuurlijk voorkomen. Tevens kan het natuurlijk zijn dat uw hond overgevoelig is voor stoffen die in de shampoo zit. Hiervoor hebben we een speciale shampoo van "Dubble K" (Hypo+). Deze Shampoo is speciaal hiervoor ontwikkeld. Hiervoor wordt niets extra's berekend.

Mijn hond heeft HD, artrose of een andere aandoening. Kan hij dan nog wel getrimd worden?

Dit is geen probleem. Het is wel zo dat we de hond dan wat meer rust moeten geven. Het staan op de trimtafel vergt nogal wat energie. We moeten hiermee dus wel rekening houden met onze planning maar dat doen we graag.

Mijn hond heeft last van zijn anaalklieren. Drukken jullie deze uit?

Alhoewel het nog steeds bij meerdere trimsalons de gewoonte is om bij het trimmen van de hond de anaalklieren uit te drukken, is het wetenschappelijk bewezen dat dit niet nodig en zelfs onverstandig is. De hond moet zelf zijn anaalklieren kunnen legen. Wij controleren de anaalklieren wel maar laten het verder met rust. Wij zullen u het probleem melden en u doorverwijzen naar uw dierenarts. Dit is het aangewezen adres om uw hond te helpen.

Mag een ruwhaar/plukhond geschoren worden?

Plukken of strippen is voor de ruwhaar de beste methode. Als de vacht door welke oorzaak dan ook hiervoor (plaatselijk) niet geschikt is, of als de hond door ouderdom of ziekte zo'n lange behandeling niet meer goed aan kan, zullen wij u adviseren een andere methode te gebruiken (bijvoorbeeld knippen of scheren).
Uiteraard kunt u er ook zelf voor kiezen de hond niet te laten plukken of strippen maar scheren of knippen, omdat u hem voor langere tijd kort in de vacht wilt hebben staan. U moet zich wel beseffen dat indien de hond geschoren wordt het (bijna) niet mogelijk is er later weer een plukvacht van te maken aangezien de structuur van de haren hierdoor veranderd is.

Wat is plukken, strippen, ontwollen, effileren, enz.?

Hiervoor verwijzen wij u naar de uitgebreide informatie hierover op onze site.

Het hele jaar verhaart mijn hond. Wat kan ik daar aan doen?

Elke hond (net zoals een mens) verliest haren. De een wat meer dan de ander. 
Er zijn verschillende oorzaken. Elke oorzaak heeft ook een eigen oplossing. Voor elke hond en omstandigheid is de oplossing verschillend. Het is daarom ook het beste een afspraak te maken om samen met u het probleem te kunnen bekijken. Wij kunnen dan aansluitend een plan van aanpak maken om het probleem zo goed mogelijk aan te pakken.

Tot welke leeftijd kan een hond getrimd worden?

De leeftijd van een hond doet er niet echt toe. Wel de conditie. Onze eigen Bearded Collie "Shauny" van 16 jaar staat nog steeds elke week graag op de trimtafel om zich te laten verwennen met een borstelbeurt. Na de behandeling is zij wel heel moe maar zeker voldaan. 
Juist voor de oude hond is een trimbehandeling erg belangrijk omdat de vacht meestal niet meer in topconditie is. Het heeft daarom juist meer verzorging nodig. Het is wel van belang dat wij weten wat de leeftijd en conditie van uw oude hond is omdat ook wij niet altijd aan de buitenkant kunnen zien hoe oud en/of hoe de conditie van uw hond is omdat de hond er zo goed uitziet. Wij vinden het zelf wel heel belangrijk om uiterst voorzichtig en uiteraard met gepast respect met uw oude hond om te gaan.

Kan de huid van mijn hond verbranden?

Ja, de huid van een hond kan zeker net als bij de mens verbranden. Het is daarom niet goed om in de zomer uw hond "zomaar" helemaal kort te scheren. Mocht uw hond toch dun behaard zijn dan is het belangrijk de huid net zoals bij de mens in te smeren.

Kan mijn hond in de winter getrimd worden?

In principe is dit geen probleem. Is uw hond een echte buitenhond dan raden wij het af.

Sinds de sterilisatie of de castratie van mijn hond lijkt het wel of de vacht is veranderd. Kan dit?

Ja, dit is heel goed mogelijk. Door de verandering van de hormonen zien we vaak dat de structuur van de vachtook is veranderd. Dit kan tot gevolg hebben dat er een andere strategie van trimmen nodig is. Breng daarom gerust een bezoekje aan trimsalon "Happy Dog" om de vacht te laten beoordelen.

Heeft voeding invloed op de vacht?

Een goede voeding is de basis van uw hond en beïnvloedt het hele gestel dus ook de vacht. Wij zijn dan ook van mening dat uw hond het beste voer verdient en adviseren onze klanten dan ook allemaal het voer eveneens genaamd "Happy Dog". Bent u hierin geïnteresseerd, heeft u hierover vragen of wilt u het een keer uitproberen, neem dan even vrijblijvend contact met ons op.