trimsalon happydog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Welke behandelingen zijn er en wat houden die behandelingen in

In trimsalon "Happy Dog" kunt u terecht voor een veelvoud van behandelingen. De soort behandeling hangt af van de soort hond, vacht en keuze van u als baas.

Wij zijn voorstander van het volgen van de rassenstandaard maar natuurlijk heeft u de keuze om hiervan af te wijken. Dit kan wel gevolgen hebben voor de vacht.

De behandelingen die wij in onze trimsalon doen, staan hieronder beschreven. Indien u op een behandeling gaat staan en hierop een keer klikt komt er automatisch de uitleg bij te staan.

Plukken

Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. Deze draadachtige haren noemen we de “plukvacht” en moet regelmatig verwijderd worden. Dit doen we door deze haren er met de hand of met een trimmes uit te trekken. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is en deze haren dus ook los genoeg zitten om ze uit de vacht te trekken zonder de hond hier pijn mee te doen. Plukken is vrij arbeidsintensief. De hele hond wordt geplukt totdat de hond alleen nog maar z'n ondervacht heeft (dit moet normaal gesproken zo'n 2 maal per jaar). U kunt er ook voor kiezen om uw hond te laten strippen.

Strippen

Bij strippen wordt, net als bij het plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd maar zo'n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De ander helft laten we nog staan. Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet hij er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na +/- 3 maanden komt u terug en plukken we de rest van de vacht weg en zult u zien dat de vacht die we als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal maar zeer goed verzorgd. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Knippen

Knippen houdt in dat we met behulp van een trimschaar de vacht van uw hond in model brengen.

Scheren

Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen.

Effileren

Effileren betekent letterlijk: uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad waardoor niet de hele lijn geknipt wordt, maar alleen die plekken waar de scheerbladen elkaar raken. Met effileren is het mogelijk de vachtlengte in te korten zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, wat bij het knippen met een gewone schaar wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.

Knippen, Scheren en Effileren

Vaak zul je zien dat deze 3 technieken gezamenlijk worden gebruikt om uw hond in een goed model te krijgen waarbij de vacht strak afgewerkt zal zijn.

Kammen/Borstelen

Kammen en borstelen houdt in dat we door middel van de juiste kammen en borstels de vacht van uw hond verzorgen en ontklitten. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een groot probleem doordat er te oppervlakkig wordt gewerkt. Dit betekent dat uw hond er op het oog goed uitziet maar dat er in de ondervacht snel verviltingen plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Een goede borstelbeurt neemt heel veel tijd in beslag aangezien je echt alle plekken laag voor laag moet hebben behandeld. Onderschat dit dus niet. Wij doen dit graag voor u.

Wassen en föhnen

Honden die bij ons komen worden bij een complete behandeling altijd gewassen met een speciale shampoo en aansluitend, indien de vacht het vraagt, behandeld met een conditioner. Aansluitend wordt de vacht droog geföhnd. Eerst met een waterblower en vervolgens met een echte föhn. Indien u de hond alleen komt brengen om te wassen dan kan dit natuurlijk ook maar dan zal de hond klitvrij moeten zijn.

Nagels knippen

Nagels knippen doen wij in principe altijd tijdens de behandeling (mist noodzakelijk). Mocht u het tussendoor nodig vinden de nagels van uw hond te knippen, dan kunt u altijd even binnen lopen. Voor onze vaste klanten doen wij dit uiteraard gratis.

Ontvlooien/ teken verwijderen en preventief behandelen

Indien uw hond vlooien of teken heeft kunt u bij ons terecht voor een behandeling indien u dit niet zelf wilt of durft. Hieraan zijn natuurlijk wel extra kosten verbonden aangezien we rekening moeten houden met de hygiëne binnen onze trimsalon. (U wil toch ook niet dat uw hond van het trimmen terugkomt en aansluitend vlooien blijkt te hebben?) 
Het is dan ook verstandig uw hond op tijd preventief te behandelen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.